Στο βωμό των οικονομικών διακοπών, μια εταιρεία στην Ιαπωνία, ξεκίνησε ένα franchise φιλοξενίας, διαφορετικό από τα άλλα…
Μια σειρά ξενοδοχείων που λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά με ρομπότ, μειώνοντας έτσι το κόστος διαμονής, μιας και οι περισσότερες εργασίες, γίνονται δίχως τη βοήθεια ανθρώπινου δυναμικού! 

Παρότι φαίνεται απρόσωπο εκ πρώτης όψεως, το όλο εγχείρημα είναι ιδιαίτερα πρακτικό και αντιπροσωπευτικό του αιώνα που διανύουμε.

140 ρομπότ αποτελούν τους… υπαλλήλους του ξενοδοχείου, με μόλις 7 ανθρώπους να είναι υπεύθυνοι για το χειρισμό τους.

Οι εν λόγω μηχανές, είναι είτε ανθρωπόμορφες, είτε μοιάζουν με περίεργα πλάσματα (πχ δεινοσαύρους), είτε είναι απλά touch screen οθόνες και κάνουν τα πάντα. Μεταφέρουν τις βαλίτσες, πετούν τα σκουπίδια, ανοίγουν τις συσκευές στο δωμάτιο, ενώ φυσικά, υποδέχονται τους επισκέπτες και χειρίζονται τις διαδικασίες για το check in τους.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός των χώρων και των δωματίων, όπως και η άμεση εξυπηρέτηση, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του franchise και σκοπός της εταιρείας είναι να ανοίξει πάνω από 100 από αυτά τα ξενοδοχεία στην Ιαπωνία και στην πορεία να επεκταθεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Αναμένουμε λοιπόν, αν θα δούμε ποτέ κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα!

πηγή: athensmagazine