Όταν η Carole Armstrong ανακάλυψε στην ντουλάπα του σπιτιού της, στο Οχάιο, μία τσάντα γεμάτη καλώδια και σφιγκτήρες, σίγουρα δεν περίμενε πως θα ήταν αντικείμενα ιστορικής σημασίας!

Στις 16/07/1969, το Apollo 11 ξεκίνησε την πορεία του για το φεγγάρι και ο Neal Armstrong ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη σελήνη και δικαιωματικά, ήθελε κάτι να του θυμίζει αυτήν την περιπέτεια… 

Παρότι λοιπόν, είχε εντολή να αφήσει κάποια συγκεκριμένα πράγματα πίσω, ώστε να μην υπάρχει επιπλέον βάρος στην κάψουλα που μετέφερε το πλήρωμα στη γη, ο Armstrong πήρε μαζί του στον γυρισμό μερικά «αναμνηστικά» από το διαστημόπλοιο και τη φύλαξε στην ντουλάπα του. Η Carole Armstrong, βρήκε την εν λόγω τσάντα λίγο μετά τον θάνατο του συζύγου της, το 2012 και ενημέρωσε τους υπεύθυνους του Smithsonian National Air and Space Museum, για την ανακάλυψή της, αναφέροντας πως βρήκε «μικρά αντικείμενα που μοιάζουν, σαν να ήταν μέρος διαστημικού σκάφους».

Το περιεχόμενο της τσάντας, έχει εκτεθεί ως «ανεκτίμητης αξίας ιστορικό ντοκουμέντο» στο προαναφερθέν μουσείο, μαζί με τα υπόλοιπα εκθέματα από την αποστολή.

πηγή: news247