Τελικά, αν είσαι πραγματικός θαυμαστής κάποιου, όλα τα μπορείς!

Τον Αύγουστο του 2012, ο δημιουργός του comic “The Oatmeal”, Matthew Inman, γνωστός για την αγάπη του για το έργο του Nikola Tesla, ξεκίνησε μια καμπάνια μέσω της ιστοσελίδας IndieGoGo, προκειμένου να φτιαχτεί ένα μουσείο προς τιμήν του εν λόγω επιστήμονα, στο Shoreham της Νέας Υόρκης. 

Ο αρχικός στόχος ήταν τα 850.000 δολάρια, με την πολιτεία να δεσμεύεται να δωρίσει άλλα τόσα, για να αγοραστεί το Wardenclyffe Tower από το Tesla Science Center και να στεγαστεί εκεί το έργο του σερβοαμερικάνου οραματιστή. Το ποσό συγκεντρώθηκε σε περίπου έξι μέρες, με τις δωρεές να συνεχίζονται και το τελικό ποσό, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς της Νέας Υόρκης, ξεπέρασε τα 2,1 εκατομμύρια δολάρια!
Εντυπωσιακό δε, είναι πως μεγάλο μέρος του αρχικού στόχου, μαζεύτηκε από το πρώτο 24ωρο της καμπάνιας, ενώ υπήρξε συνεισφορά περίπου 32.000 ανθρώπων από όλη την Αμερική, αλλά κι από 108 χώρες!
Ούτε ο ίδιος ο Inman περίμενε τέτοια ανταπόκριση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «πάντα θεωρούσα τον Tesla υποτιμημένο, αλλά με τέτοια συμμετοχή και τόσο ενδιαφέρον για το μουσείο του, μάλλον αυτό έχει αλλάξει».

Πλέον, 76 χρόνια μετά το θάνατό του, ο μεγάλος εφευρέτης Tesla, έχει κάθε λόγο να μνημονεύεται για το έργο του, το οποίο έχει το δικό του χώρο στο Wardenclyffe Tower!

πηγή: washingtonpost.com