Μπορεί το κλάμα να βγήκε από τον παράδεισο, αλλά στην περίπτωση των μωρών, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, μιας κι είναι ένας από τους τρόπους που επικοινωνούν.
Φυσικά, οι γονείς, δεν καταλαβαίνουν απαραίτητα το τι έχει ανάγκη εκείνη τη στιγμή το σπλάχνο τους, μιας κι είναι αδύνατο να μεταδοθεί λεκτικά η εν λόγω πληροφορία.

Σύμφωνα με μια νέα εφαρμογή όμως, θα είναι εφικτή η αποκρυπτογράφηση του κλάματος, με την πολύτιμη πληροφορία να μετατρέπεται σε εικόνα ή κείμενο!

Με προηγμένες τεχνικές επεξεργασίας σήματος, οι οποίες εφαρμόζονται πάνω στον ήχο, εκμαιεύονται κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δεδομένα, τα οποία εισάγονται στους αλγόριθμους της «εκπαιδευμένης» τεχνητής νοημοσύνης του application, εντοπίζοντας κατηγορίες ομάδων και κατηγοριοποιώντας τα κλάματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να καταλαβαίνουμε αν τα νεογνά πονάνε, ή πεινάνε κι ούτω καθεξής, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των απανταχού μανάδων και πατεράδων. 

Με αυτήν τη νέα εφαρμογή λοιπόν, δημιουργείται ένας δίαυλος έμμεσης επικοινωνίας μεταξύ των μωρών και των γονιών τους, βάζοντας την έννοια της οικογένειας και της ανατροφής, σε μια νέα εποχή! 

πηγή: in.gr