Στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, στη Θεσσαλονίκη, κατασκευάστηκε ένας ανελκυστήρας, ο οποίος ενεργοποιείται με την ανθρώπινη φωνή, συστήνοντας μια καινοτόμα υπηρεσία!

Οι αυτοματισμοί του έχουν ως πρώτο στόχο να διευκολύνουν άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ θεωρείται δεδομένη η χρήση του σε κλινικές και σε δημόσιους φορείς, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό μέχρι και την ενέργεια που καταναλώνει ένα ασανσέρ, μιας και διαθέτει σύστημα "Inverter" για την τροφοδοσία του, που μπορεί να αποδώσει ενέργεια στο δίκτυο ανάλογα με την εγκατάσταση.

Πέρα όμως από το να μην πατάς κουμπί κατά την είσοδο, ο εν λόγω ανελκυστήρας, αναγνωρίζει την κίνηση προς αυτόν κι ανοίγει αυτόματα τις πόρτες του, ενώ παρέχει μικρές διευκολύνσεις για τη χρήση του, ειδικά σε περιπτώσεις όπου οι χρήστες έχουν συγκεκριμένες δυσχέρειες ως προς την προσβασιμότητά τους.

Μελλοντικά, το πρωτοποριακό αυτό σύστημα, υπολογίζεται να καθιερωθεί στην καθημερινότητά μας, εξελίσσοντας και διευκολύνοντας τη μετακίνησή μας!

πηγή: athensmagazine