Κάτι τόσο απλό και καθημερινό, είναι ικανό να επηρεάσει την καθημερινότητά μας και να μας προσφέρει ανακούφιση. 

Το γέλιο μας φτιάχνει τη διάθεση, απαλλάσσοντάς μας από εντάσεις, βοηθώντας να ξεπερνάμε δυσκολίες, γεμίζοντάς μας παράλληλα με όμορφα συναισθήματα. 
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με το γέλιο εκκρίνονται ουσίες που προκαλούν ευφορία στον άνθρωπο, ενώ μειώνονται άλλες που συνδέονται με την κατάσταση του στρες κι επιβαρύνουν τον οργανισμό, ενισχύοντας την άμυνά του, κάνοντας μάλιστα καλό και στην καρδιά. Είναι ευεργετικό, καθώς τονώνει την αναπνευστική λειτουργία, κατεβάζει την πίεση και καταπολεμά το άγχος.

Ο ρόλος της παρέας σε όλο αυτό, είναι σημαντικός, καθώς εκεί είναι που αναμνήσεις κι αστεία περιστατικά εξιστορούνται, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα, το οποίο επηρεάζει αλυσιδωτά τους συμμετέχοντες, προκαλώντας ολοένα και περισσότερο γέλιο.
Κι όταν η παρέα βρίσκεται συχνά, τα αρνητικά συναισθήματα φεύγουν μακριά, με την όμορφη διάθεση που υπάρχει, να μας απελευθερώνει και να μας γεμίζει ενέργεια. 

Ας φροντίσουμε να γελάμε και να χαμογελάμε λοιπόν, όσο πιο συχνά μπορούμε, γιατί στο κάτω κάτω, μας αξίζει να είμαστε και να περνάμε καλά!
 

πηγή: all4fun