Μια νέα εποχή ξεκινά για το συγγραφικό ιδίωμα. Πλέον, ένα πρόγραμμα υπολογιστή μπορεί να βοηθήσει στην ολοκλήρωση ενός βιβλίου, κάνοντας τη ζωή του συγγραφέα πολύ πιο εύκολη.
Το εν λόγω λογισμικό, του οποίου εμπνευστής είναι ο Ρόμπιν Σλόαν, έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώνει τις προτάσεις που ο εκάστοτε συγγραφέας αρχίζει, δίνοντας μια νέα έννοια στην καλλιτεχνική δημιουργικότητα. Ίσως αυτό προβληματίσει βέβαια το αναγνωστικό κοινό, μιας και δε θα γνωρίζει το κατά πόσο το βιβλίο που θα διαβάζει, είναι απόρροια της σκέψης ενός ανθρώπου, ή τα αποτελέσματα μιας μηχανής με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά το σίγουρο είναι πως μια τέτοια κίνηση θα λύσει τα χέρια πολλών συγγραφέων την ώρα που παλεύουν με την έμπνευσή τους. 

Στα σκαριά βέβαια είναι κι άλλα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία, σύμφωνα με μελέτες, πετυχαίνουν καλύτερες επιδόσεις στην κατανόηση κειμένου, σε σχέση με τους ανθρώπους! Το μόνο που μένει βέβαια, είναι να φανεί το πόσο δημιουργικά μπορούν να είναι εν τέλει αυτά τα λογισμικά, σε σχέση με τους ίδιους τους συγγραφείς, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση, θα παραμείνουν αναντικατάστατοι!

πηγή: cnn.gr