Η nrg εγκαινιάζει μία νέα εποχή για την ηλεκτροκίνηση σε 12 πρατήρια αυτοκινητοδρόμων, με ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, με μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα!

Συγκεκριμένα, τα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil σε συνεργασία με την nrg έχουν τοποθετήσει τους φορτιστές Terra 54 High Voltage, τάσης 900 Volt, που είναι ικανοί να φορτίσουν ένα αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητάς του μέσα σε μόνο 15-20 λεπτά και αποτελούν τους πιο προηγμένους ταχυφορτιστές στην Ευρώπη!

Οι φορτιστές είναι εγκατεστημένοι σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων και καλύπτουν σημαντικό μέρος του οδικού δικτύου στην Ελλάδα. Αναλυτικά βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:

AVIN

1. ΣΕΑ Ευηνοχωρίου και στα 2 ρεύματα

2. ΣΕΑ Επισκοπικού και στα 2 ρεύματα

Shell

1. ΣΕΑ Αταλάντης και στα 2 ρεύματα

2. ΣΕΑ Σοφάδες και στα 2 ρεύματα

3. ΣΕΑ Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και στα 2 ρεύματα

4. ΣΕΑ Φιλιππιάδας και στα 2 ρεύματα

Έτσι το κρίσιμο θέμα της αυτοδυναμίας των οχημάτων λύνεται με την επαρκή κάλυψη του οδικού δικτύου στην ΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης και στην Ιονία Οδό. Ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει π.χ. για τα Γιάννενα μπορεί να εφοδιαστεί εύκολα και γρήγορα στο πρατήριο AVIN του Ευηνοχωρίου και να ολοκληρώσει με άνεση το ταξίδι του.

Έτσι τα προβλήματα που κρατούσαν μέχρι τώρα χαμηλά την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα σιγά σιγά μπορούν να ξεπεραστούν καθώς η κάλυψη του δικτύου εξελίσσεται και ο χρόνος φόρτισης μικραίνει. Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται πυρετωδώς για την παροχή μίας μεγάλης γκάμας αυτοκινήτων.

Οι ταχυφορτιστές Terra 54 High Voltage της ΑΒΒ είναι οι πιο προηγμένοι και γρήγοροι φορτιστές σε όλη την Ευρώπη, κατάλληλοι για ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ισχύ έως και 50 kW και διαθέτουν εκδόσεις για όλα τα πρωτόκολλα φόρτισης που είναι διαθέσιμα σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Συγκεκριμένα υποστηρίζουν δυνατότητα φόρτισης με συνεχή τάση DC (πρωτόκολλα CCS και CHAdeMO) και φόρτιση με εναλλασσόμενη τάση (AC).

Χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα των φορτιστών

1. Διαθέτουν:

- Οθόνη αφής για τον εύκολο χειρισμό της λειτουργίας του φορτιστή από τον τελικό χρήστη, με προσαρμόσιμη φωτεινότητα ανάλογα με την ηλιοφάνεια.

- Γραφική απεικόνιση της κατάστασης και της πορείας φόρτισης.

- Χρέωση της ενέργειας φόρτισης στον τελικό πελάτη μέσω χρήσης RFID

- Νέους υποδοχείς σύνδεσης για ευκολότερο χειρισμό και πιο σταθερό κράτημα καθώς και πιστοποίηση CE.

2. Το επανασχεδιασμένο περίβλημά τους αυξάνει τη χρηστικότητα και την αξιοπιστία.

3. Όλοι οι φορτιστές έρχονται με ενσωματωμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας (Connected Services), επιτρέποντας την απομακρυσμένη παρακολούθηση, τη διάγνωση, τα στατιστικά στοιχεία και τις αναβαθμίσεις λογισμικού από την εταιρεία.

4. Ο σχεδιασμός τους είναι κατάλληλος ώστε να λειτουργούν συνεχώς παρέχοντας τη μέγιστη ισχύ τους.

5. Συμμορφώνονται με όλα τα σχετικά διεθνή πρότυπα, συμπεριλαμβανομένου του προτύπου EMC Class B, που απαιτείται για την ασφαλή λειτουργία σε πρατήρια καυσίμων.

Ο Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg δήλωσε σχετικά: «Η ηλεκτροκίνηση έρχεται γρηγορότερα από όσο νομίζουμε και είμαστε πολύ περήφανοι που η nrg πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα. Στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα χρόνια μέσα από στρατηγικές συνεργασίες και συνέργειες με τα πρατήρια του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ να καλύψουμε πλήρως το οδικό δίκτυο στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας επαρκώς τις ανάγκες του οδηγού που θέλει να κάνει τη μετάβαση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο».

Γιατί το μέλλον της ηλεκτροκίνησης ταυτίζεται με την nrg!